Svojstva:Jača srce i tanko crevo, povećava vitalnu energiju i dovodi organizam u balans. Crveni pirinač sadrži lovastatin koji utiče na smanjenje nivoa holestrola (LDL) u krvi.Crveni pirinač sadrži nekoliko komponenti koji se nazivaju monakolini, supstance koje inhibišu sintezu holesterola, što za sobom povlači snižavanje nivoa holesterola.U Kini se, za vreme dinastije Tang ovaj pirinač koristio kao lek, u spisima iz vremena dinastije Ming je zabeleženo da je to lek za stomačne probleme, cirkulaciju krvnih sudova, kao i opšte zdravlje stomaka.Način pripreme1 šolja pirinča i 2 šolje vode kuvati 45 minuta na tihoj vatri.Crveni pirinač i paradajz (za 4 osobe)Sastojci: 1 mali beli luk, istucan, 1/4 šolje putera, 2 kašike svežih miksovanih biljaka (majčina dušica, bosiljak ), 1/2 kašičice soli, 1/2 kašike bibera, 1/4 šolje paradajz soka, 1/2 šolje pileće supe (ili vrele vode), 1 šolja crvenog pirinčaIspržiti beli luk i puter dok ne omekša, dodati sezonske trave, paradajz sok, pirinač i pileću supu (ili vrelu vodu). Zatim staviti da se kuva, promešati jedno, poklopiti, smanjiti vatru i krčkati 15-20 minuta, dok ne bude meko. Jesti posle 5 minuta (dok se malo ohladi). Prijatno!Biošpajz
305,00 RSD
Porez je uključen u cenu.